Laxpaj.

Kommentera
Igår var tjejgänget här.
Nästan hela ligan.
Var en mysig kväll m mkt skratt.
Gamla stolar är inte riktigt att lita på...
speciellt inte om de haft besök av trämask.
Skönt att masken inte bor kvar i stolen i alla fall.
Fick även fina blommor.
TACK!
 
Bjöd på laxpaj.
Plockade influenser från flera recept.
Den blev helt ok,
även om det hade behövts lite mer salt o peppar i äggstanningen. 
 
Pajdeg:
150gr smör
2dl vetemjöl
2dl grahamsmjöl
2msk kallt vatten
lite salt.
Rör samman till en deg.
Tryck ut i pajform.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 7-10min.
Varmluft 200-220°C.
 
Laxfyllning:
Bred ut tinad bladspenat efter tycke o smak i botten på pajformen.
Dela färsk broccoli i mindre bitar,
halvera cocktailtomater o fördela i formen.
Bryn purjolök mjukt i olja o smör i stekpanna, 
strö ut sedan i formen.
Skär lax (200-400gr) i centimeter stora tärningar, 
lägg i formen.
 
Äggstanning:
3 ägg
2-3dl mjölk
salt, peppar (svart+vit)
fänkålsfrön
dill
Häll äggstanningen över fyllningen.
Strö därefter över riven ost (gärna en lagrad). 
 
In i ugnen ca 25 min. 
(tills äggstanningen stelnat).
 
Servera m sallad o ev något gott nybakat bröd.