Det fick vi i julklapp och igår kväll var det en italiensk vinafton!
We like!
Fick smaka på fyra olika viner fr distriktet Veneto, 
distriktet sträcker sig fr Gardasjön till Venedig.
Området närmast Gardasjön är Valpolicella.
I Veneto kommer även det fantastiskt goda mousserande vinet
Prosecco!
 
Det första vinet var:
Rödvinet Valpolicella är ett ungt & friskt "standard rödvin" som inte lagras på ekfat.
Valpolicella är ett bra val till Antipasti (enl. kvällens sommelier)
 
Det andra vinet var ett, 
Ripasso (min favorit nu när vi inte hade någonting till vinet).
En blandning av Valpolicella & druvresterna av Amarone.
I matväg ska detta vara lämpligt till Saltimbocca (kalvfilé m pancetta & salvia)
& lite mer lagrade ko-/getostar.
 
Det tredje var det kraftiga vinet
Amarone.
Det finns ingen sötma i detta vin, men det är fruktigt.
Ska helst ligga och lagras i 5år innan det avnjuts.
Sommelierns tips om Amarone var att inte köpa ett Amarone under 200-250kr, 
om man inte har smakat vinet tidigare... 
 Kändes rätt tungt att bara dricka detta vin utan något till,
även om det var super! 
Sommeliern tipsade om att ha en långlagrad ost till detta vinet,
tex vällagrad parmesan.
Vilket vi kunde tänka oss hade vart himmelskt gott! 
 
Det fjärde och sista vinet var ett Recioto.
Detta var ett fantastiskt gott rött dessertvin,
som ska passa utmärkt till mörk choklad och gorgonzola.
Detta blev lite av kvällens surprise och favorit!!
 
Några tips som vi tog in var att ju lättare vinet är
desto svalare (15-16°C) ska det vara vid servering.
Valpolicella är ett lätt vin. 
 
Dessutom tillverkas flertal champange av röda/blå druvor (!!), 
druvorna skalas därför blir inte champangen röd.
 
Tusen tack Mam & Pap för en julklapp
som passade oss som handen i handsken!
 
Arrangörer för kvällen var Crea Vinum.
 

Vinprovning.

Allmänt Kommentera
Det fick vi i julklapp och igår kväll var det en italiensk vinafton!
We like!
Fick smaka på fyra olika viner fr distriktet Veneto, 
distriktet sträcker sig fr Gardasjön till Venedig.
Området närmast Gardasjön är Valpolicella.
I Veneto kommer även det fantastiskt goda mousserande vinet
Prosecco!
 
Det första vinet var:
Rödvinet Valpolicella är ett ungt & friskt "standard rödvin" som inte lagras på ekfat.
Valpolicella är ett bra val till Antipasti (enl. kvällens sommelier)
 
Det andra vinet var ett, 
Ripasso (min favorit nu när vi inte hade någonting till vinet).
En blandning av Valpolicella & druvresterna av Amarone.
I matväg ska detta vara lämpligt till Saltimbocca (kalvfilé m pancetta & salvia)
& lite mer lagrade ko-/getostar.
 
Det tredje var det kraftiga vinet
Amarone.
Det finns ingen sötma i detta vin, men det är fruktigt.
Ska helst ligga och lagras i 5år innan det avnjuts.
Sommelierns tips om Amarone var att inte köpa ett Amarone under 200-250kr, 
om man inte har smakat vinet tidigare... 
 Kändes rätt tungt att bara dricka detta vin utan något till,
även om det var super! 
Sommeliern tipsade om att ha en långlagrad ost till detta vinet,
tex vällagrad parmesan.
Vilket vi kunde tänka oss hade vart himmelskt gott! 
 
Det fjärde och sista vinet var ett Recioto.
Detta var ett fantastiskt gott rött dessertvin,
som ska passa utmärkt till mörk choklad och gorgonzola.
Detta blev lite av kvällens surprise och favorit!!
 
Några tips som vi tog in var att ju lättare vinet är
desto svalare (15-16°C) ska det vara vid servering.
Valpolicella är ett lätt vin. 
 
Dessutom tillverkas flertal champange av röda/blå druvor (!!), 
druvorna skalas därför blir inte champangen röd.
 
Tusen tack Mam & Pap för en julklapp
som passade oss som handen i handsken!
 
Arrangörer för kvällen var Crea Vinum.