Fredag, då måste man ju ha kaka!
Testade ett glutenfritt recept, som var överraskande gott! Dessutom väldigt enkelt o baka!
I like!
Laddade ner appen cook&bake efter att ha blivit inspirerad av Jessica Frej & Maria Blohm som bakade glutenfritt i TV4.
Till en kaka behöver du följande:
180gr strösocker
4ägg
150gr potatismjöl
1,5tsk bakpulver
1 citron (saft + skal)
2msk vallmofrön (blå)
2tsk vaniljsocker
Vispa ägg o socker vitt, pösigt o fluffigt (ca 5-7min).
Blanda potatismjöl, bakpulver o vaniljsocker. Tillsätt i smeten tillsammans m skal o saft fr citronen. Vispa till slät smet.
Lägg bakplåtspapper i en sockerkaksform o häll i smeten.
Grädda i ugn på 175grader 35-40min.
Bred över en glasyr när kakan svalnat.
Jag var för lat att göra den som var i receptet, så det blev en glasyr som jag brukar ha på morotskaka.
200gr cream cheese
150gr fluorsocker
2tsk vaniljsocker
en skvätt citronsaft
Vispa fluffigt m elvisp o bred över kakan.
Happy Friday!!!

skriven
Hej Elisabeth
Kul att hitta din blogg❤️
Grattis till din lilla docka!
Måste prova ditt glutenfria kakrecept! Har du gluten?
Kram