Flädersorbet.

Kommentera
Så här i flädertider kommer mer fläderrecept. 
Har inte fått testat det ännu,
men det får bli ett måste i sommar då det låter smarrigt o verkar enkelt! 
6 port.
  • 3 dl koncentrerad flädersaft
  • 2 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 msk glykossirap
  • 2 gelantinblad
  • 3 dl citronjuice
  • 2 äggvitor
Blötlägg gelantinbladen ca 5 min i kallt vatten.
Koka ihop flädersaft, vatten, socker och glykos. Drag av från värmen och rör i de blötlagda och urkramade gelantinbladen. Låt svalna.
Pressa citron och blanda med sockerlagen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa sedan in det i citronlagen.
Kör i glassmaskin till en krämig konsistens och förvara i frysen. Har du inte en glassmaskin kan man frysa in glassen i frysen o röra om en gång va 30e minut tills glassen stelnat. Får då räkna med att det kan bli iskristaller i den och att den blir något mindre krämig.