Så här i flädertider kommer mer fläderrecept.
Har inte fått testat det ännu,
men det får bli ett måste i sommar då det låter smarrigt o verkar enkelt!
6 port.
- 3 dl koncentrerad flädersaft
- 2 dl vatten
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk glykossirap
- 2 gelantinblad
- 3 dl citronjuice
- 2 äggvitor
Koka ihop flädersaft, vatten, socker och glykos. Drag av från värmen och rör i de blötlagda och urkramade gelantinbladen. Låt svalna.
Pressa citron och blanda med sockerlagen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa sedan in det i citronlagen.
Kör i glassmaskin till en krämig konsistens och förvara i frysen. Har du inte en glassmaskin kan man frysa in glassen i frysen o röra om en gång va 30e minut tills glassen stelnat. Får då räkna med att det kan bli iskristaller i den och att den blir något mindre krämig.