Hon beställde "fräschmat"...
Vilket resulterade i torsk, sallad o färskpotatis. Det verkade som om maten fick godkänt då grytorna var tomma efteråt! ;)
Så här gör du min citrontorsk:
Sätt ugnen på 175grader.
Smörj en ugnsfastform m olja.
Lägg i en bit torsk. Salta o peppra.
Pressa över en halv citron. Klipp dill o gräslök o strö över fisken (efter tycke o smak).
Sen in mitt i ugnen ca 20min.
Koka under tiden färskpotatisen.
Ett husmorsknep är att ta i en liten klick smör i kastrullen så pöser det inte över när du kokar.
Sås är ju nästan ett måste, hos oss.
Använde turkisk yoghurt, pressad lime, salt, vit- o svartpeppar, gräslök, en skvätt honung samt en halv fiskbuljongtärning. Rör samman allt o smaka av.
Enl syrran gick de fint att enbart äta såsen ;)
Gör en god sallad.
Servera m en kall öl eller ett kallt gott vin till!
