Kardemumma- o banankaka m vinbär.

Kommentera
För två veckor sedan bakade jag en kaka m kardemumma, banan o röda vinbär. 
Resultatet blev väl inte riktigt som jag tänkt mig, 
eller som det såg ut på bilden på receptet. 
(skulle kunna bero på att jag försökte vispa m stavmixern...)
MEN god va den! 
Ingredienser:
1msk hel kardemumma
100g rumsvarmt smör
2,5-3dl strösocker
1st ägg
1,5dl mjölk
1dl gräddfil
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
1krm salt
1 banan
1dl vinbär (funkar lika bra m andra bär som hallon, lingon, björnbär)
 
Till formen:
smör & pärlsocker
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175grader.
Mal/stöt kardemumman i mortel, behöver inte vara fin malet.
Vispa smör o socker pösigt. Tillsätt ägget.
Rör i mjölk o gräddfil.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke o rör därefter ner det i smeten.
Smöra formen (rekommenderar en m löstagbar botten) och "bröa" den med pärlsockret.
Häll i hälften av smeten. Skala och skiva över bananen (nästa gång ska jag mosa bananen o blanda den i smeten istället), strö därefter över bären. Häll sedan på resten av smeten. 
Strö över pärlsocker.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45-50min, tills kakan har fått fin färg och släppt i kanterna på formen.
Låt kakan stå kvar ca 5min i formen innan den lossas o låt svalna på galler (denna biten missade jag helt!).
 
Kan vara en anledning till att den blev så här... ;)
Som tur är går det ju att fixa! 
Recept fr www.alltommat.se